Voeding

 

Wij voeren Biofood. Wij beginnen met biofood puppy, dit is wat ze krijgen tot de dag dat de pup met u mee naar huis gaat, als u van plan bent om andere voeding te geven is het raadzaam om langzaam over te stappen op andere voeding, meng steeds wat meer van de voeding die u wilt geven door het voer wat uw pup al kreeg verspreid deze overgang over een week.

Wij adviseren wel om niet direct de eerste weken al over te stappen, door de al grote verandering en nieuwe indrukken is het mogelijk dat uw pup eerst wat diarree heeft.

Hierom is het beter om over te stappen op ander voedsel als de ontlasting van uw pup weer normaal is.

Tijdens het voeren is het belangrijk om consequent te zijn, leer uw pup zo snel mogelijk om te gaan zitten en wachten voordat u het teken geeft dat hij mag beginnen met eten.

Als de pup aan het eten is aai hem dan over zijn rug en kop, ga eens met uw vingers in de voerbak. Door dit te doen dan leert de pup dat het oke is dat er iemand bij zijn voer komt en voorkomt u bakneid.

 

Het volgende voedingsschema kunt u aanhouden:

 

  • 8-12 weken leeftijd: 4 maaltijden per dag
  • 12 weken tot 9 maanden leeftijd: 3 maaltijden per dag
  • > 9 maanden leeftijd: 2 maaltijden per dag

De hoeveelheid per 24 uur kunt u aflezen op de voerzak.

Het is ook van belang dat u zelf naar uw pup kijkt, de pup mag niet te vet worden om overbelasting van spieren en gewrichten te voorkomen. Als u de pup aait mag u de ribben voelen maar u mag ze niet zien.

 

Ontwormen en Enten

Wij adviseren u de hond niet te enten en tegelijkertijd te ontwormen. Het ontwormen geschiedt op een nuchtere maag. In het onderstaande overzicht treft u de informatie aan wanneer u uw hond moet enten of ontwormen.

 

 

Leeftijd Ontwormen Enten
2 weken ***
4 weken ***
6 weken *** Puppy enting
8 weken ***
9 weken Parvo/Weil
12 weken *** Cocktail
16 weken ***
20 weken ***
26 weken (half jaar) ***
1 jaar ***
1 jaar, 4 maanden Cocktail
1 jaar, 6 maanden ***
2 jaar ***
2 jaar, 4 maanden Cocktail